31 d’agost del 2011

Nepal un ball de bastons divers




M'han quedat per publicar molts llocs visitats a Nepal;
BAKTHAPUR,preciosa ciutat maravellosament conservada gràcies per cert a l' entrada que hem de pagar els foreigners per visitar-la (1100 rupies) que en un pressupost diari de 500 rupies es una barbaritat, però es va aprofitar a tope ja que hi varem ser uns dies abans "d' anar a l'Everest" i uns a la tornada.Total hi podiem ser 7 dies. Simplement callejeant, seient als portxos del segle XV i llegint, veient passar turistes i vaques i poca cosa més.Es increible la capacitat que es pot adquirir de veure volar mosques dia rere dia...Ah! Atenció que ells també fan festa major amb ball de bastons. La foto dedicada a Marta Tort amiga bastonera i resident a Andorra! Atenció també a la medallista olimpica xinesa trempada que feia la volta al món en bicicleta de qui em vaig fer coleguilla.
També Patan ( si, si jaajaja Patan) és un lloc molt espectacular aprop de Kathmandú amb temples hindus i budistes, pagodes (que ve a ser lo mateix però amb diversos pisos) i ple de vida amb nens banyant-se a unes piscines ancestrals o banys o fonts o no sé que són.Veure com conviu un indret Patrimoni de l´humanitat amb la bruta realitat.
Ara que he deixat Nepal puc dir que m´ha agradat molt i molt. Relativament net i amb una gent molt amble i gentil (en general). Pel que fa a la pobresa, doncs haig de dir que tot i ser un dels paisos mes pobres del món (tal com em va dir un Nepali amb cert orgull) no he vist misèria humana, ni nens passant gana ni res de tot això.

2 comentaris:

  1. L'altre van fer un documental sobre el Nepal i Kathmandú. El reporter devia pensar que ens explicava alguna cosa nova. Però no! no sap que amb les teves entrades ja quasi bé ho coneixem i a més molt més divertides que les seves explicacions.

    ResponElimina