23 de maig del 2011

Freeriding Vietnam








Doncs ja he fet una mica de Vietnam en bici, una ciutat com Saigon a peu i diversos viatges de punt a punt amb els "fantastics" Sleeper bus (igual que els trens de la India , mereixen un capitol apart).I dic jo doncs, que la ruta en moto cabells al vent no me la puc saltar...aixi que, com que conduir un mateix requereix un permis especial i tota la pesca jo i una altra viatgera en solitari contractem a als famosos motoristes-guia. En aquest cas freeriders , que no, easyriders (una cosa de competencia de mercat).
Tres dies fantastics, amb en Khanh (Tony per als inutils que no podem recordar els noms Vietnamites) un aficionat al billar que juga amb guant especial i tot, i, en Dri (pronunciat Tri), que explica acudits que li fan tanta gracia que riu abans d'acabar-los.
Els paisatges no sempre impresionants, pero descobreixo un dels top ten de la llista de coses Vietnam : Els cafes-gandula. Alguns son especialistes en blatdemoro acabat de fer, els altres canya de sucre fresquet, altres el que vulguis pero la gandula, ahhhh, aixo si que mola veient passar el trafic o com en algun cas al costat del llac sota els arbres despres de conduir per sobre la presa.
Tambe durant el viatge, varem provar fruites a dojo de les plantacions del cami, veure com es feia el licor d'arros (70% uakala!),el proces de fabricacio de seda (al.lucinant i una feina molt dura), ens varm banyar en un riu amb cascades precios, degustar els millors menjars als locals autentics on van els camioners i el terra es ple de papers i resta de menjar (aixo indica que es bo), i moltes mes coses.
Aquests guies havien estudiat Tourism Management i sabien molt d'historia, de costums locals, dels cultius, de tot!Tambe varem visistar alguns pobles de les minories etniques que diuen ells, que intenten mantenir els seus costums amb la dificultat afegida de l'exclusio que pateixen desde el Govern.
Ruta: Dalat-BuonMhaTout-Nha Trang
Moto: 125 ccc no se quina marca
Altament divertit!

7 comentaris:

  1. hola yolanda, m'has impressionat, ja estas en vietnam, que volta més xula, pel que veig no es trobat la mitja taronja, bé encara falta molt mundo.un petó i una gran abraçada

    ResponElimina
  2. Es al.lucinant el que expliques.Quants anàveu amb la moto d'en Kahn? Un, dos ,tres?. Es que porta sidecar?
    Aqui a Europa ara hi ha el tema del volcà d'Islàndia. Espero que no influeixi amb el teu vol des de Ho-xi- min.
    L'excursió amb el teu descapotable va ser fabulosa.

    Fins aviat.

    ResponElimina
  3. Yooool! si ho he entès bé tens dos guies per tu sola? I bé, com a mínim aquests guies saben les coses que ha de saber un guia (costums locals, llocs interès).
    Aprofita els darrers dies en aquestes "terres llunyanes" que es deia abans! ;)
    Jo aquest cap de setmana vaig a fer una via ferrata amb els colegues (activitat inclosa en celebració aniversari).
    Ens veiem en una setmana! Un petonas! ;*

    ResponElimina
  4. A veure, organització, deixeu de llegir en diagonal... La Yolanda anava amb una altra noia i per tant tenien dos guies, en Dri (pronunciat Tri) i en Tony pels guiris, cadascú amb el seu bòlid.
    Correcte Pandix?

    Doncs deus estar fent molta salut, bona i variada fruita (no menges peix, ni carn, ni coses així), relax entre visita i visita, i cultura, molta cultura i costums.
    La universitat de la vida en diuen! Això sí que mola, aprendre dels altres mentre ho vius.
    Pel que sembla, Vietnam t'està agradant molt, sembla recomanable 100 per 100.
    Res dolent per explicar que valgui la pena comentar? I els mosquits? I les pudors? I les caques de vaca o de sigui quina sigui la bèstia sagrada que tinguin allà? Parlant de bèsties, has vist porcs vietnamites?

    Alguns aquí ens estem refredant amb el canvi de temps (ara calor, ara fred), és una llauna. Tu rai, que només deus tenir xafogor tot el temps! Ara és l'època de pluges, no?

    Ens veiem en una setmana!

    ResponElimina
  5. Eheheh, ja t'imagino melena al viento a la moto...t'hauries d'haver posat les ulleres i el mocador al cap per estar encara més fashion!! Ja saps...antes muerta que sencilla...
    Has provat de veure la TV? Que diuen d'aquest païssos europeus, has sentit a parlar del núvol de cendra del volcà islandés i tot això...els diaris parlen de les sentades a plaça Catalunya?? Jeje, imagino que tot això és massa llunyà per ells.

    Un petó i ens veiem en res...per cert em veuràs una mica rodanxona...

    Petons

    ResponElimina
  6. Ei Pandi!! Jo el que vull saber és si els banys als rius paradisiacs amb cascades també els vau fer amb els guies!!! Ji ji La veritat és que el Vietnam sembla molt xulo. Ara que aquí a Barcelona també podem dormir al ras sota les estrelles si volem i acampar al mitg de la Pça. Catalunya!! Hi ha una concentració d'indignats amb el sistema desde fa 15 dies però és una llarga història que ja t'explicarem ben aviat. T'esperem a tú i les teves aventures amb candaletes així que una abraçada i fins mooolt aviat.

    ResponElimina
  7. eiiii!!! Feia dies que no entrava i aprofitant que tenia festa m'he posat al dia llegint i flipant amb les teves aventures! impresionant! Espero que tornis ben aviat i ens facis una visita a Andorra que t'hem de posar al dia!!! Passat-ho molt be i disfruta!
    Marta

    ResponElimina